Διαχείριση εργασίας και επιστροφή στην εργασία

Ανάλογα με το επίπεδο της χρόνιας κόπωσης μπορεί ένα άτομο να έχει προβλήματα με το να διατηρήσει τη δουλειά ή τις σπουδές του ή να έχει αναγκαστεί να φύγει από τη δουλειά ή τις σπουδές του λόγω της κόπωσης. Αυτό, πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργεί, συχνά προκαλεί αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και ντροπής. Προβλήματα με τη διατήρηση της δουλειάς και των σπουδών εμφανίζονται συχνά στα άτομα με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης ή χρόνια κόπωση μετά από άλλες παθήσεις όπως ο καρκίνος, η ινομυαλγία, η νόσος του Πάρκινσονς, το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης και άλλες.

Οι περισσότεροι ασθενείς δε γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να επανέλθουν στη δουλειά τους (στην ήδη υπάρχουσα, προηγούμενη ή νέα δουλειά) χωρίς να χειροτερέψουν τη σωματική τους κατάσταση. Αυτή η έλλειψη γνώσης δημιουργεί συχνά φόβο για την επιστροφή στην εργασία. 

Στο πρόγραμμα της Θεραπείας Βαθμιαίας Άσκησης, στο τελευταίο της στάδιο, περιλαμβάνεται η δημιουργία στόχων γύρω από την επιστροφή στην εργασία ή τις σπουδές και χρησιμοποιούνται σταδιακά βήματα που βασίζονται στη φυσική άσκηση και δραστηριότητα. 

Copyright © 2016 by Christina Michailidou. All rights reserved.